thanks for everything...

Tuesday, September 20, 2016

Kebaikan vitamin c

Jom tahu kenapa PENTINGNYA vitamin c?

> Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
> Tubuh kita akan kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.
> Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
> Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
> Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.
Dapatkan vitamin C terbaik dari kami.
Sebotol ada 60 biji,cukup untuk 2 bulan.
wa = 010-900 9192

Turunkan berat badan dengan protein

Cara Diet Protein. Salah satu teknik diet yang paling popular adalah dengan cara diet protein.
Berat badan yang berlebihan dapat dikurangkan dengan pantas dengan menggunakan diet tinggi protein atau pengambilan jumlah protein yang lebih banyak berbanding mengambil nutrisi lain. Misalnya, mengurangi pengambilan karbohidrat.
Cara diet protein ini dikatakan berkesan untuk mengurangi berat badan dan cukup efektif untuk dilakukan. Beberapa kajian dari Australia mengatakan, program diet dengan pengambilan jumlah protein tinggi ini dikatakan lebih cepat mendapatkan badan langsing dan ideal, jika dibandingkan dengan mereka yang kurang pengambil protein.


Ini adalah kerana tubuh akan mengeluarkan lebih banyak energi sewaktu banyak mengambil protein berbanding karbohidrat di dalam makanan anda.
Protein dianggap sebagai ‘blok bangunan’ tubuh. Protein juga memainkan peranan penting dalam produksi enzim dan hormon. Malah, protein juga adalah bahagian integral daripada diet yang sihat dan seimbang.
Pengambilan protein yang seimbang dalam makanan secara efektif akan dapat membantu anda untuk menurunkan berat badan. Protein boleh diperoleh melalui pelbagai sumber makanan.

Wednesday, September 7, 2016

Anak Anda Lelah dan Asma Berpunca Dari Udara Dalam Rumah




Tiada rawatan yang boleh menyembuhkan lelah. Ubat yang dimakan hanya dapat mengawal simptom penyakit tetapi tidak menyembuhkan seseorang itu daripada masalah lelah. Kebanyakan kanak-kanak yang menghidap lelah akan pulih dengan sendiri apabila mereka besar atau mencapai peringkat remaja.


Ada dua kategori ubat ketika memberi rawatan kepada penghidap lelah. 
1. Ubat-ubatan yang mencegah daripada Asma atau lelah
2. Ubat-ubatan yang mengurangkan simptom lelah ketika mengalami lelah.
Mengenai pemakanan dan lelah, tiada bukti kukuh yang menunjukkan vitamin mencegah lelah bagaimanapun, pemakanan yang baik akan meningkatkan lagi sistem imun badan dan ini akan mengurangkan jangkitan virus dan secara tidak langsung mungkin mengurangkan kekerapan lelah.
Penghawa dingin membantu mengurangkan jumlah habuk daripada luar rumah.Jaga udara dalam bilik. Guna Penghawa Dingin dan Penapis Udara berteknologi HEPA. Jika anda alergi terhadap bulu, elakkan haiwan kesayangan.
Sehingga hari ini kebanyakan mesin pembersih udara hanya menyejukkan udara tanpa membuang habuk, hama dan virus yang hanya akan memudaratkan kesihatan ahli keluarga anda yang tersayang. ATMOSPHERE membersih 99.99% benda asing di dalam udara rumah anda. Terbukti memulihkan pesakit asma dan lelah.
Elakkan anak kesayangan anda mengambil ubat yang hanya mempunyai unsur dadah yang hanya bersifat menahan kesakitan dan bukannya memulihkan. Penapis udara sangat berkesan kerana ia memulihkan secara semulajadi.

Call @ WhatsApp 012-937 8235 untuk melihat demo bagaimana penapis udara ini berfungsi.

Monday, June 13, 2016

Protein membantu tambah tenaga untuk ibu hamil dan menyusu.

camne pose korang semua? terutama yg tengah preggy mcm sy..
harap2 semua ok..
alhamdulillah sy ok je..kemaren hampir seharian duk kat luar,buat delivery suplemen..sampai ke luar daerah sy pergi.
bulan puasa ni untuk kurang kan rasa lapar..sy sgt cadangkan ambil la air yg di campurkan dengan serbuk protein..
kenapa protein? sbb protein membantu memberi tenaga untuk kita sepanjang hari...protein yg cukp membantu mengurangkan rasa lapar.
serbuk portein ni senang di ambil bersama dengan minuman kegemaran..walaupun air sejuk!..senang larut.
jom sapa nak cuba..sy nak bg free gift shaker tupperware original ni sapa beli serbuk protein pd bulan puasa ni.
whatsApp "PROTEIN" KE 012-937 8235

Thursday, June 9, 2016

set lengkap bersalin

Sekarang ramai wanita ambil mudah hal ketika berpantang,kata orang pantang moden! Betul tak?
Orang dulu dulu berpantang memang ketat,sebab tu badan diorang kemas.
Teringin tu memang teringin nak berpantang secara betul,contohnya berbengkung,bertungku,bertangas dan sebagainya,tp kekadang sampai masa lupa plak
"Aku ni dah hari ke 2..boleh tak bertungku?"
"Eh hari ke 5 dah boleh bertangas ke"
Mesti biasa dengan situasi camni kan?
Sekarang dah ada set bersalin yang lengkap dengan arahan penggunaan,dari hari pertama lagi. Memang mudah,jadi kita boleh la berpantang dengan profesional.
Set lengkap ni mengandungi 10 item
1- Herba Tea
2- After Birth 1
3- After Birth 2
4- Herba pembersih wanita
5- Herba Mandian
6- Minyak Urut Herba
7- Minyak Bayi
8- Campuran Peramping Perut
9- Campuran Penghangat Badan
10- Campuran Penenang
COMPLETE kan? Siap dengan arahan penggunaan. Seolah olah anda pengurus peribadi sewaktu berpantang. Seronok kan?
Tapi ada satu lagi..Bengkung yang di buat dari kain yang sangat selesa di pakai.. Dan ianya di berikan secara PERCUMA,di dalam kotak berasingan.

Meh whatsApp kami segera di 012-937 8235.

Check kadar gula darah darah

Menda ni mmg biasa la tgk..nak nak time check hb or check kadar gula dalam darah kan?
Dah masuk 30 series ni mmg makan n minum pun berhati hati,takut tetamu x di undang hinggap kat tubuh kita..cik diabetes ler...hehe.
Jd menda ni dah ada kat rumah ni,,2 minggu skali boleh la check sendiri...Kalo naik bacaan 1 atau dua,,,boleh post mo term balik makanan apa yg kita makan dlm 2 minggu tu..mmg berbaloi beli. Jd kita x de la nak ada dalam comfort zone sentiasa dlm bab makan n minum kan?
Jd nak open order sapa berminat nak spare menda alah ni kat rumah dia..berbaloi sgt...mak ayah dtg rumah boleh tlg check.

Yg utk tekanan darah pun ade..mana tahu dgn ada menda ni mak ayah kerap dtg umah kita...hehe..

Sedikit info tentang alat ni
• Membantu memantau paras glukosa darah
• Hanya sampel darah bersaiz 0.5ul diperlukan
• Hasil ujian dipaparkan dalam masa 5 saat
• Mesra pengguna
• Didatangkan dengan 1 meter, 1 alat lanset, 10 keping lanset dan 10 keping jalut ujian
Whatsapp "blood test " ke 012-937 8235

Apa itu Menopause?


Apa Itu Menopause?Menopause adalah daripada perkataan bahasa Greek yang bermaksud ‘pemberhentian haid’.
Ia juga merupakan proses perubahan semulajadi dan disebabkan oleh perubahan dalam keseimbangan hormon seks badan.Apabila mencapai menopause, tahap estrogen berkurangan, yang menyebabkan ovari berhenti menghasilkan telur setiap bulan.Oestrogen ialah hormon seks wanita yang mengawal haid wanita. Kebanyakan wanita mengalami menopaus sekitar 45-55 tahun. Purata umur menopause berlaku adalah 52.
Menurut Presiden Menopause Malaysia (MMS), Dr Liew Fah Onn berkata, seramai 60% wanita Malaysia mungkin mengalami ‘derita dalam senyap’ sedangkan kualiti kehidupan mereka boleh dipertingkatkan menerusi bantuan sewajarnya daripada pihak professional.
Tinjauan menunjukkan bahawa lebih separuh dari wanita tidak mengetahui bahawa menopause berkait rapat dengan risiko sakit jantung, sedangkan penyakit kardiovaskular terutama sakit jantung dan strok merupakan penyebab utama kematian di Malaysia, kata beliau. (petikan dari utusan)
Tahukah kamu bagaimana proses menopause semulajadi berlaku:
Menopause semulajadi adalah putusnya haid tanpa melakukan sebarang rawatan perubatan atau pembedahan. Bagi wanita yang menjalani menopause semulajadi, proses ini beransur-ansur dalam tiga peringkat.
1. Perimenopause (Proses Permulaan)
Biasanya bermula beberapa tahun sebelum putus haid / menopause, apabila ovari secara beransur-ansur menghasilkan estrogen yang sedikit. Proses ini akan membuatkan wanita mengalami perubahan tubuh, perasaan dan hormon.
2. Menopaus (Proses pertengahan)
Adalah masa selepas setahun atau beberapa tahun menamatkan haid, pada peringkat ini juga ovari telah berhenti menghasilkan telur dan juga estrogen.
3. Postmenopause (Proses selepas menopause)
Ini berlaku selepas tempoh menopaus dan pada peringkat ini, wanita akan mengalami simptom seperti ‘hot flashes’. Walau bagaimanapun, wanita akan mengalami kehilangan estrogen yang banyak dan boleh menyebabkan osteoporosis.
Tahukah anda, terdapat 2 jenis tanda-tanda yang akan dialami oleh wanita yang mengalami menopause, tanda-tanda jangka pendek dan juga tanda-tanda jangka panjang;
1. Tanda-tanda jangka pendek
a. Sistem Saraf
* Badan terasa panas ianya berlaku kepada 50-70% wanita
* Berpeluh pada siang hari atau malam disebabkan oleh kekurangan estrogen, berlaku gangguan kepada daya kawalan terhadap suhu badan
* Boleh menghalang tidur anda dan menganggu kerja seharian.
b. Psikologi
*Keletihan
*Mudah lupa
*Kurang daya penumpuan
*Susah hendak tidur
*Kemurungan
*Perubahan emosi
*Fahamilah situasi wanita seperti ini kerana mereka mengalami menopause, tanda-tanda sebegini membuatkan mereka mudah melenting atau perubahan mood. Bantulah mereka mengatasi proses ini.
c. Sistem Faraj
* Kulit faraj menjadi nipis dan kering
* Sakit dibahagian faraj
* Merasa sakit di bahagian faraj sesudah melakukan hubungan kelamin
* Masalah fungsi pundi kencing, mengalami penitisan air kecil semasa batuk atau selsema
* Jangkitan bakteria ‘escherichia coli’ di saluran kencing
d. Kulit
* Menjadikan kulit nipis dan kering
* Perubahan saiz terhadap payudara
2. Tanda-tanda jangka panjang ialah;
*Osteoporosis (kekurangan tisu tulang yang serius)
*Serangan penyakit jantung
*Serangan angin ahmar (strok)
* Penyakit elzheimer (mudah lupa)
Oleh itu, sebagai seorang wanita yang lebih banyak memainkan peranan di dalam keluarga anda perlulah mengamalkan permakanan yang sihat, diet yang seimbang dan juga pengambilan suplimen buat tubuh badan anda. Ini kerana ia akan menjaga tulang anda supaya kekal sihat.
Untuk merasa tenang dan hadapi saat saat seperti ini,anda boleh cuba Tablet Black Cohosh and Soy yang dirumus khusus untuk membantu wanita menopaus berasa paling selesa. Setiap sajian setiap hari memberi anda adunan eksklusif black cohosh, protein soya, soya isoflavon dan pekatan ceri aserola – nutrien yang perlu untuk memberi khasiat kepada tubuh anda dan membantu anda menangani fasa yang mencabar ini.
Sebotol mengandungi 90 tablet.
RM172 sahaja.
WhatsApp "Black Cohosh" KE 012-937 8235
Nota : Minta SHARE artikel ini ya. Semoga kawan-kawan anda juga mendapat manfaat setelah membacanya.